Go Back

Pistasj- og sjokoladeknuter

Søte og salte pistasj- og sjokoladeknuter – med intens sjokoladesmak og knasende nøtter! Bedre kan det nesten ikke bli!
Pistasj-og sjokoladeknuter
porsjoner0

Ingredienser

Gjærdeig

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Gjærdeig

  • Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin, sammen med gjær og romtemperert smør. Hell i melk og elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet.
  • Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  • Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.

Sjokoladekrem

  • Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør smør, sjokolade, melis og kakao godt sammen.

Forming

  • Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle den ut til en stor rektangel. Ca ½ cm tykk. Smør sjokoladekremen utover og dryss halvparten av pistasjen oppå.
  • Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
  • Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
  • Sett på stekebrett med bakepapir og la heve i ca. 1 time. Pensle så med sammenvispet egg, og strø over resten av pistasjkjernene og litt flaksalt. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften