Flaggermus muffins med sjokoladekrem er jo helt perfekt å lage til Halloweenfesten den 31. oktober. De er lette å lage og morsomme å servere! I denne oppskriften på flaggermus muffins, bruker vi litt raspet appelsinskall både i muffinsene og i sjokoladekremen. Det gir de ekstra god smak!
porsjoner18
Ingredienser
Muffinrøre:
125gsmør
4stkmellomstore romtempererte egg
125gsukker
3sshonning
150ghvetemel
1tsbakepulver
1ssbakekakao
0,5stkappelsin (kun raspet skall)
Sjokoladekrem:
200gODENSE Mørk 55 % sjokolade
2dlkremfløte
0,5stkappelsin (kun raspet skall)
Fremgangsmåte
Muffins
Start med å smelte smøret i en liten kjele og sett til siden. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Pisk sammen egg, honning og sukker til en skummende eggedosis og rør inn det avkjølte smøret. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og vend inn væskeblandingen. Rør inn til slutt raspet appelsinskall.
Fordel deigen i mellomstor muffinsformer ca. 3/4 dels fulle. Hvis muffinsformene er litt "løse", kan de settes i en muffinsform i aluminium hvis du har dette. Da holde muffinsene seg bedre i fasongen under steking. Stek muffinsene i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
Sjokoladekrem
Start med å hakke sjokoladen. Varm fløten opp til kokepunktet i en liten kjele og sett til siden. Tilsett den hakkede sjokoladen sammen med raspet appelsinskall og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt. Pisk opp den avkjølte blandingen til en stiv krem.
Montering
Ha kremen i en sprøytepose med en stjernetupp og ha litt krem på hver muffins. Del ferdig kjøpte kjeks må midten (eks. Sjokoringer eller Oreo) og sett hver halvdel på hver sin side av kremen som ører. Sett til slutt to øyer i midten. Vips - så har du artige flaggermus-muffins!
Tips og triks
Ferdig øyer i plastikk fås kjøpt hos Panduro Hobby, men husk at disse ikke er spiselige. Vil du heller vil lage øyer som er spiselige, kan øyer lages av hvit og sort marsipan.