Stekt ostekake får en fyldig smak, denne er bakt med sitron og pasjonsfrukt — som gir den en frisk og syrlig smak. 🍋
porsjoner13
Ingredienser
Bunn
50gsmeltet smør
10stkDigestive kjeks
3sssukker
0,5tsmalt kanel(kan sløyfes)
Ostekrem
400gkremost naturell, gjerne Philadelphiaost
300gseterrømme
150gsukker
2stkmellomstore egg
saften fra1sitron
1dlsmoothie med mango og pasjonsfrukt
1tsrevet sitronskall
Topping
1dlseterrømme
1dlkremfløte
1sssukker
saften fra2pasjonsfrukt
Fremgangsmåte
Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.
Bunn
Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.
Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.
Ostekrem
Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg, sitronsaft og smoothie til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.
Topping
Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.
La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.