Steamed Buns
Dette er opprinnelig fra det kinesiske kjøkken, men er etterhvert også blitt populært her til lands. Man dampkoker gjærdeigen isteden for å steke den.

porsjoner6
Ingredienser
Deig
- 260 g hvetemel
- 1,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts bakepulver
- 1,5 dl lunkent vann (maks 30 grader)
- 1 ts raps- eller solsikkeolje
- 12,5 g fersk gjær original
Fyll
- 1 pk Pulled pork (Asian Style)
- 1 stk stangselleri (strimlet)
- 2 stk gulrøtter (strimlet)
- frisee-salat og hoisinsaus
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i lunkent vann (maks 30 grader) og bland sammen. Hell væsken med olje i bakebollen. Elt deigen på laveste hastighet med eltekrok i ca. 10-12 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 6 like stor deler og trill til boller. Legg over et klede og hev bollen til dobbelt størrelse i ca. 30 - 45 minutter. Stek i mellomtiden kjøttet etter anvisning på pakken.
- Kjevle bollene avlangt flate. Smør olje på toppen og brett sammen. Kok opp litt vann i en dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan denne eventuelt benyttes. Klipp til små biter med bakepapir og legg bunsene oppå. Legg buns med papiret på risten i kjelen, sett på lokket og damp i ca. 12 - 15 minutter.
- Ta ut bunsene og fyll de med strimlede grønnsaker, stekt kjøtt og saus. Serveres mens de er varme!
Tips og triks
Bunsene kan lages god tid i forveien av når de skal serveres. Oppbevar de i plast og varm de opp over damp ca. 2 - 3 minutter før servering. Fryste buns kan tines og varmes over damp i ca. 5 minutter før servering.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker