Search
Close this search box.

Sjokoladekake med smørkrem

Sjokoladekake med smørkrem laget i rund form, er en klassisk kake som kan serveres til de fleste anledninger. Kaken er laget med en smakfull smørkrem som setter prikken over i-en.
Sjokoladekake med smørkrem
porsjoner12

Ingredienser

Kakebunner

  • 75 g smør
  • 280 g hvetemel
  • 60 g bakekako
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts Idun natron
  • 300 g sukker
  • 2 stk mellomstore egg
  • 2,25 dl surmelk
  • 1,5 dl sterk kaffe

Smørkrem

  • 200 g mørk sjokolade (70%)
  • 300 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 50 g bakekako
  • 4 ss sterk kaffe
  • Smak krem til med noen dråper med Idun Vaniljeessens

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Start med å varme opp stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smør to bakeformer (20 cm i diameter) eller stek i to omganger hvis du kun har en form til rådighet.
  • Smelt smøret i en kjele og avkjøl.Sikt hvetemel, bakekakao, bakepulver og natron i en stor bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene og visp sammen til en jevn kakerøre. Fordel røren i begge formene (eller en av gangen, og stek bunnene på midterste rille i ca. 25 - 35 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Smørkrem

  • Smelt sjokoladen i vannbad eller i 1 minutt på ca. 850 watt. La den smeltede sjokoladen avkjøles omtrent til romtemperatur.Pisk smøret hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og bakekakao (litt av gangen) og rør sammen til en jevn og klumpfri røre. Rør deretter inn den smeltede sjokoladen og kaffen. Til slutt, smak forsiktig til kremen med vaniljeessens.

Montering

  • Del begge bunnene på midten slik at du får tilsammen fire tynne sjokoladebunner. Legg den første bunnen på et kakefat. Bruk en av kakebunnene.
  • Smør et jevnt lag med smørkremen på den første bunnen. Gjenta til du har brukt tre bunner. Legg den fjerde bunnen øverst med den skårede siden ned. Sett kaken kjølig i minst 20 minutter (eller til kremen har stivnet litt). Bollen med resten av sjokoladekremen lar du stå i romtemperatur.
  • Smør resten av smørkremen over hela kaken i et nytt jevnt lag. Ved å snurre fatet samtidig som du holder en smørekniv forsiktig mot sjokoladekremen, får du et jevnt mønster i smørkremen. Dekorer kaken med gullpynt eller annen kakepynt etter eget ønske.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • Kremkaker
Alle
  • Alle
  • Kremkaker
Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær

Glutenfri kake

Bløtkake med vaniljekrem og friske bær.

Bløtkake med vaniljekrem

Lukket valnøttkake

Lukket valnøttkake

Scroll to Top