Sjokoladekake med kefir
Sjokoladekake med kefir gir en saftig sjokoladekake med himmelsk god smak. I denne oppskriften har vi laget en deilig krem på sjokoladekaken som gjør den enda mer festfin. Dette er en kake som passer å servere til de aller fleste anledninger, for hvem liker ikke sjokoladekake?
porsjoner16
Ingredienser
- 4 stk mellomstore egg
- 375 g sukker
- 300 g smør
- 380 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g bakekakao
- 3 dl Kefir
Sjokoladekrem
- 125 g ODENSE Mørk 55% sjokolade
- 220 g smør
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden.
- Smør en firkantet bakeform 23 x 23 cm (5 cm høy) eller en rund springform som er 26 cm i diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen slik at det er lettere å få sjokoladekaken ut av formen senere.
- Pisk sammen eggene og sukkeret til eggedosis. Rør forsiktig inn det smeltede smøret slik at luftboblene i eggedosisen ikke piskes ut.
- Vei opp de tørre ingrediensene og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør det hele sammen til en glatt og og klumpfri røre.
- Fordel røren i den smurte formen og stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 - 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en trepinne ned i midten av kaken. Er den tørr når du trekker pinnen ut, er den ferdig stekt!
Sjokoladekrem
- Smelt sjokoladen i vannbad etter anvisning på pakken.
- Rør romtemperert smør sammen med melis og vaniljesukker.
- Ha i den smeltede sjokoladen og rør sammen til en glatt krem. Visp fløten stiv og vend inn med smørkremen. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.
- Hvis du vil, kan du dele kakenbunnen i to og smøre på et lag med krem mellom lagene. Dekorer toppen av kaken med sjokoladekremen og ha på ønsker kakepynt..