Mors hjemmebakte boller
Boller med tørrgjær Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke. Noen vil ha store luftige boller og noen ikke. En bolledeig kan lages på flere måter. Det […]

porsjoner22
Ingredienser
- 200 g margarin
- 4 dl melk
- 2 stk romtempererte egg
- 170 g sukker
- 1000 g hvetemel
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - TØRRGJÆR FOR SØTE DEIGER
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
PENSLING
- 1 stk romtemperet egg
Fremgangsmåte
- Start med å smelte margarinen i en liten kjele. Trekk kjelen til siden, ha i melken og varm opp til maks 40 grader.
- Pisk romtemperert egg og sukker lett sammen.
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Hell i egge- og melkeblandingen. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 25 minutter.
- Ta deigen ut av bollen og la den hvile et par minutter. Del deigen opp i 22 like store deigemner, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev bollene i 40 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek bollene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøles på rist etter steking.
- Ønsker du å fiffe opp bollene til fest, kan du ha på melisglasur av vann og melis når bollene er avkjølt. Pynt til slutt med en fargerik kakepynt.