Medaljonger med skogsbærkrem
Små lekre mørdeigskjeks meden frisk skogsbær krem. Perfekt til kaffebesøk. Kjeksen og skogsbærsyltetøyet kan lages dagen i forveien. Men vent med fyll og pynt til senest et par timer før servering.
porsjoner10
Ingredienser
Mørdeigskjeks
- 180 g hvetemel
- 60 g melis
- 70 g kaldt meierismør
- 1/2 ts Idun Vaniljeessens
- 1 ss iskaldt vann
Skogsbærkrem
- 100 g frosne skogsbær
- 20 g sukker
- 2 ts sitronjuice
- 1,5 dl kremfløte
- 100 g mascarpone
- 3 ss melis
Pynt
- melis
- litt appelsin- eller sitronjuice
- litt pistasjkjerner
Fremgangsmåte
- Ha hvetemel, melis og meierismør i en foodprosessor og puls til du har små smuler, eller smuldre sammen for hånd. Ha til slutt i vanilje og vann, og samle sammen til en deig. Klapp deigen litt flat og pakk godt inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 1 time eller mer.
- Ha skogsbær, sukker og sitronjuice i en liten kjele og varm opp på medium varme. Kok til bærene har blitt helt myke og sukkeret er oppløst. Hell over i en skål, dekk med en tallerken eller plastfolie og sett i kjøleskapet til syltetøyet er helt avkjølt.
- Forvarm ovnen til 180°C over og undervarme. Kjevle deigen ut på en lett melet benkeflate. Stikk ut små kjeks med et kjøkkenglass eller utstikker. Du kan lage de så store eller små du vil. Her er de va 5 cm i diameter. Legg de over på stekebrett med bakepapir. Med 5 cm diameter blir det ca. 20 kjeks, altså 10 ferdige medaljer til slutt.
- Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til de er gylne i kantene. Ta de forsiktig av stekebrettet og over på en rist med en stekespade og avkjøl.
Før servering
- Ha kremfløte, mascarponeost og melis i en bolle og pisk sammen til en glatt og fast krem. Vend inn det kalde syltetøyet. Ha kremen over i en sprøytepose med en stor stjernetipp og sprøyt et lag med krem på overflaten av en kjeks. Legg en kjeks oppå. Gjenta med alle kjeksene.
- Lag en tykk melisglasur med ca. 200 g melis. Ha i litt og litt juice til du har en veldig tykk og glatt glasur som renner langsomt av skjeen. Tilsett bare 1 ts av gangen til du har ønsket tykkelse. Ha 1 ts med glasur på hvert kjekslokk og smør utover etter hvert som du har glasuren på kjeksene. Dryss over litt hakkede pistasjkjerner. Vent til glasuren setter seg litt og server.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker