Lettlaget Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt smaker godt året rundt, men er spesielt populært å lage opp mot jul. Med ferdig kjøpt kransekakemasse, er det superlett å lage disse godbitene! I tillegg er de fri for gluten, for familiemedlemmer som ikke tåler det.
Ingredienser
Nøttebunn
- 400 g ODENSE Kransekakemasse
Trøffelkrem
- 3 dl fløte
- 150 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
Sjokoladetrekk
- 200 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 15 g delfiafett
Fremgangsmåte
Trøffelkrem
- Hakk sjokoladen. Kok opp fløten og ha i en bakebolle. Tilsett den hakkede sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Sett blandingen i kjøleskapet til den her helt kald.
Bunner
- Forvarm ovnen til 200 grader. Kna kransekakemassen sammen og rull ut til en pølse (så tykk du selv ønsker). Skjær biter på ca. 0.5 - 1 cm og legg på stekebrett med bakepapir. Stekes i ca. 5 - 10 minutter og avkjøl etter steking.
Montering
- Sett kransekakebunnene på et brett som får plass i fryseren. Pisk fløteblandingen opp til en krem og ha i en sprøytepose. Fordel kremen på kransekakebunnene og sett de i fryseren. Smelt hakket sjokolade og Delfiafett over et vannbad. Ta kakene ut av fryseren og dypp de i den smeltede sjokoladen og la stå til sjokoladen er stivnet.Ønsker du å pynte kakene, gjør dette innen sjokoladen stivner helt
Tips og triks
Sarah Berhard oppbevares best fryst i en boks. Tas opp etter behov.