Kransekakestenger med nougat
Kransekakestenger med nougat er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse! Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade som gjør kransekakestengene supergode.
porsjoner20
Ingredienser
- 1 pk ODENSE Kransekakemasse
- 1 pk kald ODENSE Bløt nougat
- 100 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 1 ts delfiafett
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
- Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.
- Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler. Vi anbefaler å legge nougaten i kjøleskap en stund før bakingen, da det er lettest å skjære opp nougaten når den er kald.
- Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen. Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.
- Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.
- Sjokoladen smeltes over vannbad. Dypp hver side av stengene i sjokoladen, la renne litt av og legg over på en bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Tips og triks
Hjemmelaget kransekakemasse
Ingredienser:- 500 g mandler
- 4 eggehviter
- 500 g melis
- Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
- Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
- Sett deigen kaldt til neste dag.
- Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.