Innbakt pizza
Pizzadeig med eller uten surdeig? Innbakt pizza smaker ekstra godt når deigen er kaldhevet og laget med surdeig. Har du ikke surdeig, kan du droppe å bruke dette i oppskriften. Den vil fungere like fint uten, men den spesielle gode smaken vil du ikke få.
porsjoner10
Ingredienser
Pizzadeig:
- 300 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
- 200 g sammalt hvetemel, fin
- 1,5 ts pizzagjær
- 0,5 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 2 ts salt
- 2 ss sukker
- 4 ss olivenolje
- 150 g ekte surdeig av fullkornshvete
- 3 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Bland alle tørre ingredienser i en bakemaskin og hell i surdeig, olje og vann.
- Elt deigen smidig sammen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med litt vann underveis om deigen virker for tørr.
- Legg deigen i en mindre bolle, dekk til med plast og sett i kjøleskapet til kaldheving i 2 timer.
- Ta deigen ut av kjøleskapet, fold den et par ganger sammen og sett tilbake i kjøleskapet. Hev videre tildekket i 2 - 3 timer.
- Del deigen opp i like stor biter á ca. 100 gram.
- Klem deigemnene runde med håndbaken og legg på ferdig eller hjemmelaget pizzasaus med tomater, ost og skinke. Fukt med vann langs kanten av leiven, vend sammen til en båt og klem sammen kanten. Legg calzonene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 230 grader.
- Dryss på revet ost og stek de innbakte pizzaene i ca. 15 - 20 minutter.