Search
Close this search box.

Ekstra grovt brød

Et sunt og godt ekstra grovt brød, som passer like godt til frokost som til matpakken.
Oppskåret ekstra grovt brød på trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen av bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
  • Form deigen til et brød og legg i en brødform (1, 5 liter). Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle brødet med vann og stek det på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en bakerist etter steking.

Tips og triks

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top