Ekstra grovt brød
Et sunt og godt ekstra grovt brød, som passer like godt til frokost som til matpakken.
porsjoner1
Ingredienser
Gjærdeig:
- 400 g sammalt hvetemel, fin
- 100 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 25 g gjær (fersk kvalitet)
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 3 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen av bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
- Form deigen til et brød og legg i en brødform (1, 5 liter). Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle brødet med vann og stek det på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en bakerist etter steking.