Glutenfritt brytebrød
Glutenfritt brytebrød passer godt å servere til frokostbordet eller ved siden av annen mat. Man blir overrasket hvor godt et glutenfritt brytebrød kan smake!
porsjoner1
Ingredienser
- 25 g fersk gjær original
- 7,5 dl vann
- 2 stk eggehviter fra mellomstore egg
- 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 1 ss lys sirup eller flytende honning
- 200 g rårismel
- 150 g bokhvetemel
- 50 g maismel
- 50 g maizenna
- 35 g fiberhusk
- 2 ts salt
- solsikke- og linfrø til topping
Fremgangsmåte
- Ha vann i en bakebolle og smuldre opp gjæren. Tilsett eggehvite, olje, sirup eller honning og pisk sammen.
- Ha de tørre ingrediensene i en annen bakemaskin, og tilsett væsken. Elt deigen sammen i ca. 5 - 10 minutter på lav hastighet. Dekk til bakebollen og hev i ca. 60 minutter til deigen er ca. 30 % større. Forvarm ovnen til 230 grader.
- Del deigen i 25 like store biter. Trill til boller og legg i en smurt liten ildfast form ca. 20 - 30 cm.
- Dekk til formen, og etterhev i ca. 40 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt solsikke- og linfrø.
- Stek formen på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter.