Glutenfritt matpakkebrød
Et glutenfritt matpakkebrød, som i tillegg er fri for egg og melk! I denne oppskriften bruker vi Pofiber - som består av tørket potet - og som gir et saftigere bakverk.
porsjoner2
Ingredienser
Gjærdeig:
- 12 dl vann
- 1 dl raps- eller solsikkeolje
- 25 g fersk gjær original
- 34 g Semper Pofiber
- 830 g glutenfri grov melblanding
- 120 g gresskarkjerner, hakkede
- 1 ts sukker
- 2 ts salt
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og elt deigen sammen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Det skal være en litt løs deig.
- Hell deigen i to godt smurte brødformer á ca. 1,5 liter.
- Dekk til og hev brødene i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 40 minutter.
- Avkjøl brødene på rist etter steking.
Tips og triks
Skjær brødet i skiver, frys det ned og ta opp brødskiver etter behov. På den måten bevarer du brødet lenger!